SAĞLIKLI YAŞ ALMA MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI
15 Şubat 2024

Hastanemiz bünyesinde “Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM)” hizmet vermeye başlamıştır. Sağlık Bakanlığımız tarafından Haziran 2023 tarihinde  yayınlanmış olan genelgeye istinaden sağlık tesislerinde; 80 yaş ve üstü bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amaçlanmıştır. İleri yaş kronik rahatsızlıklar,  sağlığı tehdit edecek ve yaşam kalitesini düşürecek durumların önüne geçmek ve vatandaşlarımızı desteklemek hedeflenmektedir.

Tıbbı izlemi yapılacak hastalarımızın uzaktan sağlık hizmeti alması ya da yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ayrıca hastane içerisinde alacağı hizmetler  (nakil, muayene, tahlil, tetkik gibi takip gerektiren süreçler) için refakat edilmesi sağlanmaktadır.

Profesyonel çalışanlarımızın bulunduğu “Sağlıklı Yaş Alma Merkezimiz”; Aile Hekimliği Uzmanı, Gerontolog, Yaşlı Bakım Personeli, Hemşire, Tıbbi Sekreter ile hizmet vermektedir. İhtiyaç halinde; Diyetisyen, Psikolog, Fizyoterapist, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Manevi Destek Uzmanı tarafından da desteklenmektedir.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet MERMER, “Yaşlı nüfusun giderek arttığı ülkemizde, yaşlılarımızın sağlık hizmetine erişme ve aktif yaşantıya devam etme sürecinin desteklenmesi hususunun önemine vurgu yaptı. Sağlık Bakanlığının bu projesini, İl Sağlık Müdürlüğümüzün öncülüğünde gerçekleştirmiş olmak bizi mutlu etti. Ayrıca kuruluş sürecinde görev alan ve hizmette görevli olacak arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

yaşalma