Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM)
08 Haziran 2023

Hastanemize bağlı Psikiyatri Kliniği bünyesinde hizmet veren Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi (ÇEMATEM), 18 yaş altı madde bağımlısı gençlerimize ve çocuklarımıza hizmet vermektedir. Hem ayaktan hasta hem de 15 yatak kapasitesiyle yatan hastalar için 7/24 açık bir sağlık tesisidir. Çocuk ve Ergen  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktorlarımız poliklinik saatlerinde danışanlarımızla ve hastalarımızla birebir ilgilenmektedir.

Erken dönemde müdahale ile topluma kazandırılan evlatlarımız ülkemiz için kazanım olacaktır. Maalesef madde bağımlısı olma yaşı 12-13 civarında özenti ile başlar. Çocukta dikkat dağınıklığı, uykuya meyil, kendini soyutlama ve iletişim kopukluğu, okulda ders başarısının düşmesi ve öğretmenlerden gelen şikayetlerin artması  dikkat çeken belirtilerdir. Vakit kaybetmeden yapılması gereken; öncelikle ebeveynin çocuğuyla konuşup ikna ederek kliniğe başvurmasını sağlamaktır. Uzman doktorlarımızın muayenesi ve  değerlendirmesi sonrasında oluşturdukları programa çocukların katılımının sağlanması gerekmektedir. Bu süreçte ücretsiz, psikolojik ve sosyal destek sağlanarak, psikoterapiler, danışmanlık hizmetleri, eğitimler, el sanatları, sportif faaliyetler vb. gerçekleştirerek gençlerimizi ve çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmak ve yeniden hayata kazandırmak için gereken her şey yapılır.

cematem007.jpg

cematem006.jpg