T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi

8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü

Güncelleme Tarihi: 10/09/2021

Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu’na üye olan tüm ülkelerde ‘‘Dünya Fizyoterapi Günü’’ olarak belirlenen 8 Eylül  Fizyoterapistler Günü’nde Sayın Başhekimimiz Doç Dr. Ömer Faruk ERKOÇAK Fizik Tedavi Kliniğimizi ziyaret etti. Kıymetli Fizyoterapistlerimizle sohbet eden Sayın ERKOÇAK, “Bireylerin yaşam kalitesini arttırmak, yeniden toplumsal hayata dahil olmalarını desteklemek ve hastalarımızın tedavi, bakım, eğitimlerini üstlenmek hususunda mesleğini severek yapan tüm fizyoterapistlerimizin gününü kutladı.”

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği bünyesinde; 200 yatak kapasitesi, 4 rehabilitasyon salonu , 4 elektroterapi salonu, robotik rehabilitasyon ünitesi, çamur tedavi ünitesi, hidroterapi ünitesi, konuşma terapisi ve ergoterapi ünitesi vardır. Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kampüs alanındaki binamızda;  10  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, 55 Fizyoterapist , 17 Fizik Tedavi Teknikeri, 2 Ergoterapist (İş Uğraşı Teknikeri), 2 Konuşma Terapisti ve 200 Sağlık Personeli ile hizmet verilmektedir. Hastalarımız MHRS Sistemi, Alo 182 ve Hastane binamız içindeki kiosk cihazlarımızdan muayene talebi oluşturabilirler.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizde tam kapasite ile çalışıldığında günlük; 450 rehabilitasyon hastasına ve 330 dejeneratif hastaya tedavi uygulanmaktadır. Mevcut cihazlarla hemipleji, parkinson, myopati, multiple skleroz, romatoid artrit, facial paralizi ,impingement sendromu, osteoartrit, servical-lumbal disk hernisi, konjenital eklem ve kemik bozuklukları, yanık sonrası rehabilitasyon, ön çapraz bağ kopmaları, topuk dikeni  gibi nörolojik ve ortopedik hastalıkların tedavisi  gerçekleştirilmektedir.

• dfgunu001.JPG
  • dfgunu002.JPG