HER KAN BAĞIŞI ÜÇ CAN DEMEK
29 Haziran 2022

Hastanemizde 28.06.2022 tarihinde mesai saatleri içerisinde Kızılay Kan Merkezi çalışanı arkadaşlarımız tarafından verilen hizmetle kan bağışçısı olarak uygun bulunan hastane personelimiz kan bağışı programına katıldı.

Sayın Başhekimimiz Prof. Dr. Ömer Faruk ERKOÇAK; kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahibi hastalara sağlık ve şifa dileklerinde bulundu. Müdür Yardımcımız Nazım CUR, Müdür Yardımcımız Ahmet KORAŞ da kan bağışçısı olmuştur. Yoğun ilginin olduğu programda sürdürülebilir güvenli kan teminini sağlamak misyonuyla çalışan KIZILAY ekibine ve bağışçı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Unutmamalıyız ki “kan bağışı sadece acil değil, sürekli ihtiyaç duyulan bir bağıştır”.

KAN BAĞIŞI İÇİN GEREKLİ OLAN İŞLEMLER;

Merkeze başvurduğunuzda doldurulması gereken formlar vardır ve verdiğiniz bilgiler gizlilik esasına dayanarak muhafaza edilir. Kimlik bilgileriniz ve iletişim bilgileriniz Türk Kızılay sistemine kaydedilir. Daha sonra kan sayımı, tansiyon, nabız, ateş, kilo kontrolü yapılır. Bu bilgiler de sisteme işlendikten sonra doktor görüşmesi gerçekleşir. Bağışçı adayı olarak öncelikle size sonrasında da ihtiyaç sahibine zarar verecek bir durum yoksa bağış işlemine yönlendirilirsiniz. Konusunda eğitim almış tecrübeli flebotomistler tarafından 1 ünite kan (450 ml ±%10 ) alımı gerçekleştirilir. İşlem 4-8 dakikada tamamen steril malzemelerle gerçekleşir. Bağış işlemi sonrasında ikram, bol sıvı alımı ve dinlenmek gereklidir. Tamamen profesyonel ekiple ve doktor gözetiminde çalışılmaktadır.

• kizilay014.JPG
  • kizilay013.JPG