5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ
18 Mayıs 2022

Sağlık çalışanlarının el hijyeni farkındalıklarını arttırmak amacıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında Enfeksiyon Kontrol Komitesi  çalışanlarımız tarafından hazırlanan El Hijyeni  Etkinliğimiz renkli karelerle kutlanmıştır.

Hastane Başhekimimiz Prof.Dr. Ömer Faruk ERKOÇAK, el hijyeninin önemini vurgulayan konuşmasını yaptıktan sonra, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Sorumlu Hemşiremiz Aynur COŞKUN moderatörlüğünde program akışı bilgisi verildi ve video gösterimi gerçekleşmiştir. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Dudu KESGİN ve yardımcıları programa büyük katkı sağlamışlardır. Programın devamında tüm personelin katılımıyla el baskısı etkinliği ve temiz eller mesajı verilmiştir. Çay ve pasta ikramı eşliğinde  program gün boyu devam etmiştir.

"Güvenlik için birleşin, ellerinizi temizleyin" sloganıyla hareket ederek el hijyenini üst seviyelere çıkarmayı amaçlamaktayız. "Bakanlık Yetkilileri, Hastane idaresi, Enfeksiyon Kontrol Ekibi, Sağlık Çalışanları ve Hastalar;" hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde birlikte hareket etmeli ve kalite/güvenlik iklimi veya kültürü oluşturup her seviyeden insanın birlikte çalışması sağlanmaktadır.

• elhijyenigunu028.JPG
  • elhijyenigunu010.JPG