T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastanemiz Nükleer Tıp Ünitesi Hasta Kabulüne Başladı

Güncelleme Tarihi: 08/09/2021

Nükleer Tıp Ünitesinde yapılan işlemler; kanserli doku, tümörlerin yeri ve evresi, metastaz olup olmadığı, biyopsi için en doğru yerin seçilmesi, kalp hastalıkları ve epilepsi (sara), demans (bunama) gibi nörolojik hastalıkların tanı ve takibi, gizli kırıklar, kemik enfeksiyonları, böbrek uygulamaları ve nakil sonrası takibi, pulmoner emboli tanısı, tiroid bezi ve diğer salgı bezleri tümörlerinin tespiti, sindirim kanalı kanamaları, ve gizli enfeksiyonların tespiti gibi hususlardır. PET-CT Radyoaktif nüklitlerin; hastanın  damar yoluna verilmesinden sonra, cihaz içerisindeki sedyede yaklaşık 20 dakika hareketsiz kalması sağlanarak gerçekleşen çekim işlemidir. Hamilelere bu tetkik yapılmaz.

Sayın Başhekimimiz Doç. Dr. Ömer Faruk ERKOÇAK, ‘’Hastanemiz bünyesinde açılan Nükleer Tıp Ünitemizde PET-CT cihazımız ve çift başlı gama kameramız ile birçok hastalığın tanısı, teşhisi ve seyrinde önemli adımlar attığımız ve deneyimli personel kadromuzla hizmet verdiğimiz için huzurlu olduğumuzu dile getirdi.’’

• ntip001.JPG
  • ntip002.JPG